UPR Agency wint Effie Award met PR Stella Artois herlancering

Na 14 jaar stilte in eigen land staat Stella Artois er weer. Dat ging ook de Effie jury niet onopgemerkt voorbij. Zij beloonde de zeer gesmaakte ‘The Life Artois’ herlanceringscampagne van het merk met een opvallende Together Apart street art installatie in Brussel met een Bronze Award. En UPR Agency vierde mee! Het Brusselse UPR-team, gespecialiseerd in merkreputatie en -positionering, slaagde erin om met een onderscheidende PR-campagne het doel van Stella Artois te realiseren om als iconisch merk meer betekenis te krijgen bij de doelgroep van 25-40-jarigen. Hiermee groeide het merk op korte tijd uit tot een waar PR-fenomeen. De overgang naar het groene flesje bereikte via de media maar liefst 14 miljoen mensen met een mediawaarde van € 369.611. Met de lancering van de The Life Artois-campagne benadrukten de media de boodschap van Stella Artois’ thuiskomst na 14 jaar en werden 9,4 miljoen mensen bereikt met een mediawaarde van € 408.767. De Together Apart Street Art installatie bereikte op haar beurt 6,4 miljoen consumenten via earned media, met een waarde van € 339.178.

Voor de kick-off van de campagne ‘The Life Artois’ zette UPR Agency in op de toonaangevende positie van Stella Artois op de Belgische markt als iconisch merk. Hiervoor werd de algemene pers uitgenodigd op een persconferentie, die door de coronamaatregelen digitaal plaatsvond, in de brouwerij van Stella Artois in Leuven. De meer dan 30 deelnemende journalisten kregen de ochtend van de persconferentie een ‘Stella Artois press box’ thuis bezorgd die de herlancering van het merk ook fysiek beleefbaar maakte.

Stella Artois viert heropening horeca met PR-stunt

Voor het tweede luik van de campagne werd ingezet op een grootschalige PR-stunt. Hiervoor werd het volledige Muntplein in Brussel het decor voor de grootse street art installatie Together Apart. Hier kon iedereen de verbindende boodschap van ‘The Life Artois’, om samen met volle teugen van elk moment van het leven te genieten met vrienden, veilig beleven. Naast perscommunicatie werd de PR stunt versterkt met een social media influencercampagne die de nodige buzz creëerde rond de herlancering van Stella Artois.

Wij zijn bijzonder trots op de beloning van deze campagne met een Effie Award! Dankzij onze 360° benadering met zowel een business als een consumer narratief slaagden we erin gedurende langere tijd aandacht te genereren op zowel traditionele als digitale media. Zo tonen we dat PR op het vlak van reputatie en positionering een belangrijke bijdrage levert aan de effectiviteit van marketingcampagnes,” aldus Erik Struys partner UPR Agency.

 

 

Over UPR Agency - Connecting the dots for you

Sinds 2000 staat UPR Agency voor strategische en creatieve PR & communicatie voor lokale en internationale merken en organisaties die het verschil willen maken. Als hybride Benelux agentschap met kantoren in Brussel, Antwerpen en Amsterdam en meer dan 40 medewerkers bouwt en beheert UPR Agency de reputatie, awareness en thought leadership van merken. Dankzij de multidisciplinaire en cross-mediale expertise in zowel business, consumer als lifestyle communicatie is UPR Agency toonaangevend in het realiseren van unieke merkbeleving en -positionering met impactvolle verhalen.